PRESENTACIÓOLOT, juny.2010


Benvolguts amics Joan Petit;


La festa-torneig Joan Petit s’ha escampat arreu de Catalunya, de moment. Ara fa deu anys que va sortir l’esperit de fer-ne una festa d’esport i càncer, també fent-ne difusió i pedagogia dins del camp de l’educació i la sanitat.


Com deia un dels metges en una de les jornades que hem celebrat al llarg d’aquest anys, aquesta malaltia no s’haurien de patir, i menys un nen o un adolescent. És per això que ens cal continuar fent un esforç per ajudar amb la nostra aportació a superar aquesta competició. Com he dit altres cops a tots els Joans que estan als hospitals fent tractament o a casa seva esforçant-se per fer una vida normal, saben que els equips de metges oncòlegs estan preparant la millor tàctica possible per guanyar cada nou partit que disputem i que no estan disposats a llençar mai la tovallola.


En totes i cada una d’aquestes festes-torneig, sempre ha estat present l’esperit d’homenatge que tots els participants fan a aquells nens i nenes que lluiten, com ho va fer en Joan Petit, contra un rival tan difícil com és el càncer infantil.


Tenim la gran sort que any rere any i a cada festa, hem fet amics nous , amics de veritat, que han fet possible aquest 2010, el naixement d’un gegantó “Joan Petit”, que ha nascut a Olot, de la mà d’en Tavi, l’Àngel i la Pilarín. Que li heu fet la música i li ensenyareu els passos per ballar. A Olot es viu l’esperit dels gegants, es un bon lloc per fer-ne una aportació festiva més a l’esperit de la festa. Estic convençut que al càncer també el guanyarem si li juguem el partit amb simpatia i alegria, en Joan Petit ho feia d’aquesta manera.


Amics Joan Petit d’Olot heu fet un equip que ha creat el gegantó, l’hi heu donat la forma que simbolitza la simpatia, l’estima, la il·lusió, l’optimisme i l’esforç que hi posen els nens, nenes i adolescents, també els grans que lluiten contra aquesta malaltia per tirar endavant, i retre homenatge a tots els que l’ajuden a superar.


Aquest gegantó l’apadrinareu els gegants d’Olot i ballarà sempre que hi hagi una festa Joan Petit. La resta de l’any farà companyia als Hospitals on hi ha unitats d’Oncologia Infantil i on la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer col·labora estretament. Als Hospitals de Sant Pau, Sant Joan de Déu, Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.


Gràcies als que heu estat Joan Petits a Barcelona, Vic, Reus, Girona i Salt, Mollerussa, Vilafranca del Penedès, Vilanova i La Geltrú, Lloret de Mar, Sant Sadurní d’Anoia, Olot .... i a totes les ciutats que continuareu fent gran l’esperit d’en Joan Petit, el de jugar, aprendre, créixer i ajudar a que molts infants i adolescents puguin arribar a guanyar aquest partit de veritat.

Stick content!!!JOAN TORNER I CORCOY

President de la Fundació Amics Joan Petit, nens amb càncer.