PRESENTACIÓ

Fa cinc anys que vaig fer cinc anys...

Ja fa cinc anys que es va celebrar a Barcelona la primera festa-torneig d'hoquei patins Joan Petit per a nens i nenes de 3 a 6 anys. Després van venir les festes de Vic, de Reus, de Girona i aquest any, a les comarques de Lleida, la de Mollerussa.

En totes i cada una d'aquestes festes-torneig sempre ha estat present l'esperit d'homenatge que tots els participants fan a aquells nens i nenes que lluiten, com ho va fer en Joan Petit, contra un rival tan difícil com és el càncer infantil. Tots els Joans que estan als hospitals fent tractament o a casa seva esforçant-se per fer una vida normal, saben que els equips de metges oncòlegs estan preparant la millor tàctica possible per guanyar cada nou partit que disputem i que no estan disposats a llençar mai la tovallola. De cada nou partit els metges en treuen noves experiències per a preparar el proper i amb un objectiu ben concret: vèncer el càncer.

Com els nens i nenes, quan ens anem fent grans, ens adonem que hi ha dificultats i entrebancs que hem d'anar superant. Ens adonem també que no hi ha res que sigui fàcil i que tots els projectes nous requereixen de l'esforç i de l'ajuda de tothom. Tenim la gran sort que any rere any i a cada festa, hem fet amics nous , amics de veritat, que han fet possible aquest 2005 el naixement de la Fundació "Amics Joan Petit nens amb càncer", que té com a objectius principals:

- L’atenció als efectats directa i indirectament pel càncer infantil i la divulgació del coneixement d’aquesta malatia. La Fundació portarà a terme aquestes finalitats mitjançant, entre d’altres, les següents actuacions:
- Organitzar actes lúdico-esportius i lúdico-culturals per a la divulgació del càncer infantil, del càncer i l’esport, del càncer i la rehabilitació, del càncer i les relacions familiars, del càncer i l’arquitectura de les instal·lacions sanitàries.
- Prestar assessorament a l’infant malalt de càncer i a les seves famílies.
- Fer actuacions tendents a la normalització de la vida de l’infant malalt de càncer.
- Són beneficiaris de la Fundació els nens amb càncer i les seves famílies, els hospitals, clíniques i centres de tractament i rehabilitació oncològics infantils, i les fundacions oncològiques infantils.

L'hoquei es un esport d'equip i contra el càncer hi hem de lluitar amb equip. Estic segur que com tots els Joans Petits, no donarem mai el partit per perdut. Força Joans Petits!


Stick content!!!


JOAN TORNER I CORCOY
President de la Fundació Amics Joan Petit, nens amb càncer.

Us espero a Mollerussa, el 17 de Desembre del 2005.