NOTES DE PREMSA

6 FESTA-TORNEIG "JOAN PETIT"


Rosa M Carbonell presenta un llibre sobre la vivència del càncer de la seva filla

Rosa M. Carbonell presentarà el llibre Algun dia, Irina, sobre la vivència del càncer infantil de la seva filla, el proper dimarts, 12 de desembre, a les 20'30h, a la sala dels Trinitaris (c/ de la Font, 43). L'acte s'ha programat en el marc de la Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer.

Algun dia, Irina és un llibre que vol transmetre esperança a totes les persones que es puguin trobar davant el diagnòstic de càncer infantil, per explicar-los que en la lluita per la vida s'aprèn a recuperar l'alegria, a tornar a riure i viure de nou.

Rosa Maria Carbonell exposa en aquest llibre, publicat per l'editorial Rosa dels Vents, la seva vivència personal i de la seva filla Irina que, amb 9 anys d'edat, va superar un càncer als ossos (osteosarcoma). El llibre reflecteix l'experiència personal d'aquesta etapa, marcada inicialment per la incredulitat i la por, sensacions que se superen amb el suport de familiars i amics, però sobretot per l'enorme potencial d'amor que som capaços de donar i rebre.

Algunes reflexions que l'autora del llibre fa adreçades als pares que puguin trobar-se en aquesta situació, són deixar-se estimar per familiars i amics i aprendre de la lluita dels infants. Assegura que els nens són més forts i valents que els adults i que s'ha de formar amb ells i amb l'equip de metges un equip fort per lluitar contra el càncer infantil.

La Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer és un torneig d'hoquei base amb l'objectiu de sensibilitzar la societat respecte del càncer infantil, a més de recollir recursos per a la investigació. Durant una setmana s'organitzaran a Vilafranca diferents activitats que culminran amb la participació d'uns 300 nens i nenes de 3 a 6 anys en un torneig no competitiu d'hoquei base, en què el més important és jugar. Les donacions i els fons recollits a Vilafranca es destinaran al Laboratori de Recerca del Servei d'Oncologia Infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu. El laboratori té com a objectiu estudiar el tumors de desenvolupament ue es donen en l'edat pediàtrica.


15 de novembre de 2006


L'artista Colomer Pagès dóna un quadre per a la investigació del càncer infantil


Colomer Pagès fa donació d'un quadre amb el títol "Paisatge del Penedès amb Montserrat al fons", elaborat amb tècnica d'oli sobre tela (65X81cm), per recollir fons per a la recerca que duu a terme el Laboratori de Recerca sobre el Càncer del Desenvolupament de la Fundació Sant Joan de Déu. Aquesta donació es fan en el marc de la Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer que es durà el proper 16 de desembre a Vilafranca. El comitè organitzador de la Festa- Torneig el sortejarà i per aquest motiu ha posat a la venda butlletes-donatius a 5 euros. El quadre s'exposarà temporalment a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès i a Viatges Abelux de Vilafranca.

Colomer Pagès, va néixer l'any 1941 a Vilafranca del Penedès. Es membre d'honor de The San Francisco Museum of Contemporany Hispanic Art. San Francisco. Califòrnia. U.S.A. Obté diversos primers premis tant a Catalunya com a fora del principat i ha fet exposicions individuals i col·lectives per Espanta i EEUU. La seva obra es pot trobar al Museu de Tossa de Mar, Girona, Museu de Vilafranca del Penedès, Barcelona i The San Francisco of Contemporany Hispanic Art.

La festa és un torneig d'hoquei base amb l'objectiu d'assolir una millor conscienciació de la societat respecte del càncer infantil i per a recollir recursos per a la investigació. Durant una setmana s'organitzaran diferents activitats de sensibilització i la participació d'uns 300 nens i nenes de 3 a 6 anys en un torneig no competitiu d'hoquei base, en què el més important és jugar.


14 de novembre de 2006Neus Ballbé, la Pati Pla del Club Súper 3, apadrinarà la Festa Torneig Joan Petit a Vilafranca

La sisena edició de la Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer que el proper 16 de desembre se celebrarà a Vilafranca del Penedès serà apadrinada per la jove actriu Neus Ballbé. Neus Ballbé farà d'autèntica padrina, acompanyant als més menuts en les activitats de la festa, els animarà quan juguin hoquei i serà present en els actes de representació de la Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer. La festa és un torneig d'hoquei base que pretén assolir una millor conscienciació de la societat respecte del càncer infantil, així com per recollir recursos per a la investigació. Es convoca un torneig d'hoquei base no competitiu que preveu la participació de 25 equips d'uns 300 nens i nenes de 3 a 6 anys. Els fons recollits a Vilafranca del Penedès es destinaran al Laboratori de recerca del Servei d'Oncologia Infantil de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

La padrina de la propera convocatòria, Neus Ballbé, dóna vida al personatge de la Pati Pla del Club Súper 3 de Televisió de Catalunya. Té 17 anys d'edat i ha realitzat els estudis d'ESO a l'institut Eugeni d'Ors de Vilafranca. Actualment està fent estudis de joieria a l'escola municipal d'art Arsenal. Als 4 anys d'edat va començar la seva formació musical que continua a l'actualitat amb classes de guitarra acústica. Ha fet teoria musical i solfeig i ha treballat instruments com la flauta dolça, el saxo, el piano o la bateria. L'estiu passat va participar en un curs intensiu de cant i un altre de percussió. En aquest àmbit destaca la seva integració als grups Mazatecos i La Torradora Percussió, amb els quals ha realitzat diversos concerts i cercaviles. Com a cantautora ha interpretat un concert a la Festa Major d'Olèrdola l'octubre de l'any passat i un concert el febrer d'aquest any al local La Fornal de Vilafranca del Penedès. Aquests darrers dos anys, Neus Ballbé ha iniciat la seva formació teatral a l'escola de teatre del Casal de Vilafranca.

21 de novembre de 2006


"Teixits", una exposició d'imatges de l'univers ocult dels tumors

La Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer ens acosta l'exposició "TEIXITS", imatges obtingudes en el treball quotidià al Laboratori de Recerca de Tumors del Desenvolupament de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que visualment poden haver esdevingut "art-científic". L'obra és col·lectiva. La idea i coordinació ha anat a càrrec d'Andreu Parareda, Facultatiu Especialista en Oncologia de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, les autores són Sandra Acosta, Cinzia Lavarino, Eva Rodríguez, Raquel Paris i Idoia Garcia, i el disseny artístic ha anat a càrrec de Xavi Vilaregut. L'exposició "TEIXITS" s'inaugurarà el proper dilluns 11 de desembre, a les 17h, al passadís central de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.

La complexitat interna del cos humà pot donar peu, a vista de microscopi, a uns paisatges abstractes i a un conjunt de formes i colors desconeguts per la majoria. L'exposició ens acosta a un univers ocult, per descobrir, un paisatge sorprenent i colorista, que tot i respondre a una lògica científica, també es pot apreciar estèticament.

Els visitants de l'exposició podran respondre a la pregunta de si un producte científic pot ser obra d'art. La deducció serà fàcil: el producte exposat, creació dels científics del Laboratori de Recerca de Tumors del Desenvolupament de l'Hospital Sant Joan de Déu, són una obra d'art. Els autors, com els artistes, han estat impulsats des de la realitat de les seves investigacions a la recerca de la bellesa. Si bé l'activitat científica i l'artística sorgeixen i es projecten des de realitats diferents, la naturalesa híbrida de l'art i de la ciència no difereix tant essencialment, la imaginació no és patrimoni exclusiu de l'art. La realitat no pot deixar de fer-se sentir en l'art: hi projecta l'esperit del temps, inspira el diàleg de les formes, en guia les percepcions. L'equip del Laboratori de Recerca de Tumors del Desenvolupament de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ha sabut captar aquesta dualitat.

La festa és un torneig d'hoquei base amb l'objectiu d'assolir una millor conscienciació de la societat respecte del càncer infantil i per a recollir recursos per a la investigació del càncer infantil. Els fons recollits es destinaran al Laboratori de Recerca del Servei d'Oncologia Infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu a través de la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer. En aquest sentit també s'ha obert a Caixa Penedès el compte corrent 2081 0000 81 3300123620


21 de novembre de 2006Conferència de Dr. Jaume Mora sobre el càncer del desenvolupament o càncer infantil"

El Dr. Jaume Mora, pronunciarà la conferència "El càncer del Desenvolupament.", el proper dilluns, 11 de desembre, a les 15'30h, a la sala Assumpta Centellas de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès La conferència va dirigida als professionals de la salut, però també és oberta a tothom. .En el marc de la 6a Festa-Torneig Joan Petit Nens amb Càncer, Vilafranca acollirà diverses activitats científiques divulgatives amb la participació i la implicació dels professionals de la salut i de l'educació.

El Dr. Jaume Mora és oncòleg pediàtric, director del Laboratori de Recerca sobre els Tumors del Desenvolupament de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.. Aquest laboratori de recerca va ser creat el 2003 amb l'objectiu d'estudiar els tumors propis del procés de formació. L'equip de recerca integra totes les tècniques de biologia molecular i cel·lular necessàries per al diagnòstic, pronòstic i seguiment dels pacients afectes de tumors del desenvolupament a més de realitzar investigació sobre els seus orígens.

El càncer, que afecta aquells que estan en creixement, és peculiar, diferent, explosiu, inesperat, sorprenent i ràpid. Aquest és el càncer del desenvolupament, molt diferent del càncer més comú, aquell que en sentim parlar sovint als mitjans de comunicació, aquell que afecta els adults. El càncer del desenvolupament és una alteració en el procés normal de la formació de l'individu. La majoria dels tumors del desenvolupament apareixen durant l'època de creixement o "edat pediàtrica", d'aquí la seva denominació habitual e incorrecta de càncer infantil o càncer pediàtric, però també poden aparèixer molt després

El càncer que es dóna durant l'època del desenvolupament és poc freqüent. La incidència a Espanya és d'uns 900 nous casos cada any (incloent-hi leucèmies i tumors sòlids) en infants i adolescents.. A Catalunya se'n tracten aproximadament 250. Aquesta incidència és molt inferior a la del càncer que afecta els adults, no obstant això, el gran impacte personal, familiar i social del càncer en el nen i el jove supera amb escreix la seva importància numèrica. Entendre com es forma una persona i els mecanismes implicats en el seu desenvolupament ens ha de permetre conèixer per què i com i quan s'esdevé la transformació, perquè aquell mateix procés que acabaria en un teixit normal, acabi formant un tumor.

La festa és un torneig d'hoquei base amb l'objectiu d'assolir una millor conscienciació de la societat respecte del càncer infantil i per a recollir recursos per a la investigació del càncer infantil. Durant una setmana s'organitzaran diferents activitats de sensibilització i la participació d'uns 300 nens i nenes de 3 a 6 anys en un torneig no competitiu d'hoquei. Els fons recollits a Vilafranca es destinaran al Laboratori de Recerca del Servei d'Oncologia Infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu. En aquest sentit també s'ha obert a Caixa Penedès el compte corrent 2081 0000 81 3300123620

21 de novembre de 2006Gospel Viu! presenta The gospel x-perience! divendres a la Festa-Torneig Joan Petit Nens amb Càncer

La formació Gospel Viu! presenta l'espectacle The gospel x-perience! durant la celebració de la Festa-Torneig Joan Petit Nens amb Càncer a Vilafranca del Penedès. Gospel Viu!, una formació de prop de vuitanta membres amb seu a Palafolls (Maresme), actuarà densinteresadament per tal de recollir fons per a la investigació del càncer de desenvolupament o infantil. L'actuació es farà el proper divendres dia 15 de desembre, a les 11 del vespre, al Casal La Principal. Les entrades tindran un preu de 12 euros i es podran adquirir a taquilla o anticipadament al servei de Telentrada de Caixa Catalunya.

Després de l'èxit aconseguit amb Marchin' to Freedom!, la formació catalana Gospel Viu! es rellança definitivament cap al millor gospel de tots els temps, sense perdre ni un punt de la seva energia electrificant, de la seva força dalt de l'escenari, del impacte visual del seu ritme, de les seves coreografies i les veus simplement magnífiques de solistes i cor que van donar forma a l'espectacle anterior. L'espectacle continua amb la frescor i el dinamisme que ha caracteritzat aquest grup de gospel des de la seva primera posada en escena, a principis de l'any 2004. The gospel x-perience! és, a més, un projecte que Gospel Viu! planteja com una experiència musical que allibera de la quotidianitat i la rutina i que aconsegueix aprofundir en un món de sentiments i sensacions. Amb aquest nou espectacle pretenen rellançar un crit musical contra la injustícia, la marginació, la discriminació de races i territoris, el mal repartiment de la riquesa i la misèria. I ho fa com millor sap: cantant gospel i fent vibrar al públic amb un programa de qualitat escollit expressament per a l'ocasió, amb títols actuals del gospel contemporani, temes de soul, negro spirituals i versions revisades dels grans spirituals de tots els temps.

Per a The gospel x-perience!, s'acompanya de The Gospel Viu's Band!, la seva exclusiva formació musical que uneix esforços amb les veus de Gospel Viu, grup amb una trajectòria de només dos anys, però que ja ha estat escollit per compartir escenari amb una formació mítica de l'escena gospel mundial com és The Golden Gate Quartet i, al capdavant d'ells, el genial Clyde Wright, al Palau de Congressos de Barcelona. Gospel Viu! també ha participat al Festival (A)phonica 2006 de Banyoles, en la seva tercera edició, davant d'un públic que omplia a vessar el recinte i recollint unes crítiques excel·lents. Cal remarcar que Gospel Viu ha tingut presència al Palau de la Música Catalana, amb un recull de vuit temes de l'espectacle The gospel x-perience! que van ser interpretats l'octubre de 2006, davant més de 2.400 persones. Finalment, dir que la temporada 2005-2006 han enregistrat el seu primer DVD, amb el títol Marchin' to Freedom! i que ofereix una visió intimista del grup.

21 de novembre de 2006


Més de 300 jugadors d'hoquei participaran a la 6a Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer

Vilafranca acull el proper 16 de desembre, la 6a Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer al Pavelló d'hoquei Municipal de Vilafranca del Penedès. La festa és un petit-gran homenatge que fan els nens de 3 a 6 anys d'escoles de clubs d'hoquei d'arreu de Catalunya i de fora, que comencen a practicar l'hoquei i que juguen entre ells partits de veritat de caire no competitiu. A la sisena edició hi participaran un total de 26 equips amb uns 306 jugadors d'hoquei de 3 a 6 anys.

Amb aquest esdeveniment esportiu i divertit fan un homenatge als de la seva edat que en aquests moments lluiten o han lluitat contra un rival que s'anomena càncer (infantil). També als malalts adults. Una de les fites és fer una Festa d'aquesta lluita i entendre que l'esport és una manera de superar adversitats, que malauradament també afecten als infants, i que siguin ells mateixos que ho fan pels qui en aquests moments estan patint la malaltia, o l'han patit, pels voluntaris que ajuden, pels equips d'oncologia i per totes les famílies que afronten amb molta força aquest dur rival que és el càncer.

La primera Festa es va organitzar al Palau Blau-grana del FC Barcelona a Barcelona, la segona al Pavelló Olímpic del Club Pati Vic a Vic, la tercera al Pavelló del Reus Deportiu a Reus, la quarta al Pavelló de Fontajau de Girona, organitzat pel GEiEG i el H.C. Salt, la cinquena a Mollerussa al Pavelló d'hoquei de Mollerussa amb el CH Teldair Mollerussa.

El torneig també té l'objectiu d'assolir una millor sensibilització de la societat respecte del càncer infantil i per recollir recursos per a la investigació. La sisena edició de la Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer que se celebra a Vilafranca està acompanyada d'un programa d'activitats lúdiques, divulgatives i científiques, adreçades als professionals de la salut, de l'ensenyament i de la població en general. Els fons recollits a Vilafranca es destinaran al Laboratori de Recerca del Servei d'Oncologia Infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu. El laboratori té com a objectiu estudiar el tumors de desenvolupament que es donen en l'edat pediàtrica. http://www.fsjd.org

La Fundació Joan Petit Nens amb Càncer té per objectiu l'atenció als afectats directa i indirectament pel càncer infantil i la divulgació del coneixement d'aquesta malaltia. Són beneficiaris de la FJPNC els infants amb càncer i les seves famílies, els hospitals, clíniques i centres de tractament i rehabilitació oncològics infantils, i les fundacions oncològiques infantils. Informació al web http://www.joanpetit.net
Joan Torner i Corcoy és el president de la Fundació Amics de Joan Petit Nens amb Càncer, ha estat jugador internacinal i ha jucat al FC Barcelona, CE Noia Freixenet, CP Vi i al CP Tordera.

A l'organització del 6a Festa Torneig hi participen diverses entitats, entre elles: Fundació Pro Penedès, Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer, Fundació Sant Joan de Déu, Associació Espanyola contra el Càncer, Associació Ginesta, Club Patí Sant Ramon, Club Patí Vilafranca, Ajuntament de Vilafranca i Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.


Vilafranca del Penedès, 27 de novembre de 2006


L'Ajuntament de Vilafranca acollirà la presentació de la 6ª Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer

El saló de sessions de l'Ajuntament de Vilafranca acollirà l'acte de presentació de la sisena Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer, en un acte institucional ple d'emotivitat. L'acte es farà el dilluns 11 de desembre a les 18'30h i està obert a tothom. Amb la convocatòria d'aquesta presentació a la Casa de la Vila es vol plasmar tot el suport i reconeixement de la ciutat cap a la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer en el seu treball de divulgació, sensibilització i suport a la investigació i als infants afectats per la malaltia, així com als seus familiars.

Aquest any Vilafranca del Penedès serà la seu de la Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer que se celebrarà el proper diumenge 16 de desembre, al pavelló d'hoquei de la zona esportiva. El Torneig és no competitiu i és un petit-gran homenatge que fan els jugadors de 3 a 6 anys d'escoles de clubs d'hoquei d'arreu de Catalunya i de fora, als nens i nenes de la seva edat que en aquests moments lluiten o han lluitat contra un rival que s'anomena càncer. A la sisena edició hi participen un total de 26 equips amb uns 306 jugadors. El torneig també té l'objectiu de recollir recursos econòmics per fer front a la malaltia i avançar en la investigació. En aquest sentit, s'ha obert a Caixa Penedès el compte corrent 2081 0000 81 3300123620.

Ramon Xena, coordinador de govern de l'Ajuntament de Vilafranca, obrirà l'acte. La presentació comptarà amb la presència de Joan Torner, exjugador d'hoquei i president de la Fundació Amics de Joan Petit - Nens amb Càncer, i del Dr. Jaume Mora, director del Laboratori de recerca del càncer del desenvolupament de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. En el decurs de la presentació es farà l'acte simbòlic i emotiu de traspàs de la cullera de Mollerussa, seu de la cinquena edició de la festa, a Vilafranca del Penedès, que acollirà la present edició. Representants del Club Hoquei Mollerussa donaran el relleu al Club Patí Sant Ramon i al Club Patí Vilafranca, nous amfitrions. També és esperat el parlament de la jove actriu vilafranquina Neus Ballbé Miró, que exerceix de padrina del 6è Torneig Joan Petit. L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve, clourà l'acte.


27 de novembre de 2006