JORNADES DIVULGATIVES - JORNADES MÈDIQUES


Prop de 350 alumnes de secundària participaran a les sessions divulgatives sobre el càncer infantil
Els actes, en el marc de la Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer, tindran lloc la setmana vinent

Prop de 350 alumnes de secundària participaran la setmana vinent en les xerrades divulgatives sobre la malaltia del càncer que s'organitzen en el marc de la sisena edició de la Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer que el proper 16 de desembre se celebrarà a Vilafranca del Penedès.
La primera de les convocatòries, per al dia 11 de desembre, tractarà de Com fer front a la malaltia i la pèrdua de salut d'un company de classe i anirà a càrrec de la psicòloga Sònia Fuentes. Uns 150 alumnes de 5è i 6è curs d'educació primària i 1r d'ESO està previst que assisteixin a aquesta sessió a l'Escorxador. Aquesta mateixa xerrada es convocarà a la tarda dirigida a professionals de centres educatius vilafranquins.
El doctor Blanco parlarà de Genètica i càncer, situació actual en una sessió adreçada a alumnes de batxillerat que es farà el 13 de desembre a 2/4 de 2 del migdia a l'IES Eugeni d'Ors. Uns 200 alumnes de diferents centres vilafranquins assistiran a la xerrada, a la qual també hi seran presents alguns dels seus professors.
Pel que fa a la projecció de la pel·lícula 4ª planta, fins al moment ja s'ha confirmat que 400 alumnes d'ESO seran espectadors d'aquest film dirigit per Antonio Mercero que explica la història d'uns nens malalts de càncer. Ens mostra la vida d'aquests nens, al voltant dels quinze anys d'edat, internats a la planta de traumatologia d'un hospital, de com aconsegueixen amb la seva alegria desafiar el destí i fer suportable la seva estada al centre. Mostra moments feliços i d'altres amargs, tractant temes com l'amistat, el companyonia, la superació i les ganes de viure, centrats en l'adolescència i en unes circumstàncies molt especials. Un film que pot semblar cru però que transmet un punt de diversió a l'espectador.

L'AMPA de l'escola Baltà Elias, ha organitzat per al dijous 14 de desembre, a les 17h, un berenar solidari per recollir diners i un grup animarà la festa oberta a tothom en què col·laboren les fleques del barri de Sant Julià, l'associació de veïns. Al matí, l'alumnat i els mestres sortiran al pati on es farà la lectura d'un manifest a favor de la investigació del càncer infantil i cada alumne enlairarà un globus.

La festa torneig se celebrarà el dissabte 16 de desembre, amb la participació d'uns 306 infants de 3 a 6 anys que jugaran un torneig d'hoquei base no competitiu. La festa té l'objectiu d'assolir una millor conscienciació de la societat respecte del càncer infantil i per a recollir recursos per a la investigació. En aquest sentit també s'ha obert a Caixa Penedès el compte corrent 2081 0000 81 3300123620

4 de desembre de 2006


La Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer proposa un programa d'activitats divulgatives sobre la malaltia

La sisena edició de la Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer que se celebra a Vilafranca el proper 16 de desembre està acompanyada d'un programa d'activitats divulgatives i científiques, adreçades principalment als professionals de la salut i a l'ensenyament. En el primer cas, especialment als especialistes, pediatres i infermeres i auxiliars dels centres de salut i, pel que fa a l'educació, s'ha enviat un programa d'activitats als centres docents amb activitats adreçades al professorat, pares, mares i escolars o alumnat.

La primera de les activitats previstes es farà el dia 1 de desembre, amb la distribució de l'Auca del Joan Petit, una activitat adreçada a escolars de 3 a 10 anys d'edat. El dia 11 de desembre, a les a 2/4 de 4 de la tarda, a l'Escorxador, la psicòloga Sònia Fuentes dirigirà la sessió "Com fer front a la malaltia i la pèrdua de salut d'un company de classe". L'activitat s'adreça a l'alumnat de 10 a 13 anys d'edat, que hauran treballat la qüestió prèviament a classe. Amb el mateix títol, Fuentes proposarà una altra xerrada, en aquest cas a 2/4 de 6 de la tarda per a mestres i professorat.

La sala Assumpta Centellas de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès acollirà també el dia 11 de desembre a 2/4 de 4 de la tarda, la conferència oberta a tothom "El càncer de desenvolupament" a càrrec del Dr. Jaume Mora, director del laboratori de recerca del càncer del desenvolupament de l'hospital Sant Joan de Déu. Seguidament, a 2/4 de 6 de la tarda, al passadís de l'hospital, s'inaugurarà l'exposició fotogràfica científica "Teixit.". La mostra estarà instal·lada fins al 17 de desembre. El punt culminant de la jornada esdevindrà a les set de la tarda, al saló de sessions de la Casa de la Vila, amb l'acte de presentació de la 6a Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer, amb la presència de Joan Torner, president de la Fundació Amics de Joan Petit, Neus Ballbé, padrina de la festa i el Dr. Jaume Mora.

Dimarts, 12 de desembre, Rosa M. Carbonell presentarà el llibre Algun dia, Irina, sobre la vivència del càncer infantil de la seva filla, a 2/4 de 9 del vespre, a la sala dels Trinitaris (c/ de la Font, 43). L'endemà dia 13, a 2/4 de 2 del migdia, a la sala d'actes de l'IES Eugeni d'Ors, el Dr. Ignacio Blanco parlarà de "Genètica i càncer, la situació actual". La sessió s'adreça a l'alumnat de batxillerat de tots els centres d'ensenyament de Vilafranca.

El dijous 14 de desembre, el cinema serà protagonista amb la projecció de la pel·lícula "Planta cuarta", adaptació a càrrec d'Antonio Mercero de l'obra teatral autobiogràfica d'Albert Espinosa "Los Pelones". "Planta cuarta" és una història emotiva i divertida sobre uns nens malalts de càncer. Ens mostra la vida d'aquests nens, al voltant dels quinze anys d'edat, internats a la planta de traumatologia d'un hospital, de com aconsegueixen amb la seva alegria desafiar el destí i fer suportable la seva estada al centre. La pel·lícula va dirigida a l'alumnat de secundària dels centres docents de Vilafranca en dies sessions de matí.

Al mateix dia 14 , hi haurà una conferència, a 2/4 de 10 del vespre a la sala d'actes del col·legi Sant Ramon, hi haurà una conferència de la doctora Carmen Torres, coordinadora del laboratori de recerca del Càncer del desenvolupament de l'hospital Sant Joan de Déu, sobre "El càncer infantil, mites i realitat", dirigida als pares i mares de totes les escoles i instituts de Vilafranca.

La festa torneig se celebrarà el dissabte 16 de desembre, amb la participació d'uns 300 infants de 3 a 6 anys que jugaran un torneig d'hoquei base no competitiu. La festa té l'objectiu d'assolir una millor conscienciació de la societat respecte del càncer infantil i per a recollir recursos per a la investigació. En aquest sentit també s'ha obert a Caixa Penedès el compte corrent 2081 0000 81 3300123620

22 de novembre de 2006